Overslaan naar inhoud

In-Company opleidingen

Wil je een grotere groep opleiden? Dan is een in-company opleiding ideaal.

Wat is een In-Company opleiding?

Het grote verschil tussen een open en in-company opleiding is dat deze bij jullie in het bedrijf zal plaatsvinden. Dit is financieel voordelig wanneer je meerdere medewerkers wil opleiden. Daarnaast biedt het als voordeel dat de medewerkers specifiek opleiding krijgen rond de installaties of toestellen waar ze dagelijks mee in aanraking kunnen komen.

Welke opleidingen?

In principe kunnen we alle opleidingen bij jullie in-company geven. Voorwaarde is uiteraard wel dat de materialen voorzien zijn om de opleiding te laten doorgaan.
De aanwezigheid van de nodige materialen is uiteraard wel vereist om deze opleiding te laten doorgaan.

De specifieke vereisten per opleiding variëren en geven we uiteraard mee bij het boeken van de opleiding.

AV-001 Werken met vorkheftruck - basis


Deze opleiding leert deelnemers om veilig en efficiënt te werken met een vorkheftruck, in overeenstemming met de Belgische welzijnswetgeving. Er wordt aandacht besteed aan stabiliteit, lastbehandeling, onderhoud en praktische rijvaardigheid. Na afloop kunnen deelnemers veilig manoeuvreren in diverse werkomstandigheden.

AV-002 Werken met reachtruck - basis


Specifiek gericht op het bedienen van een reachtruck in magazijnomgevingen. De opleiding omvat zowel theorie als praktijk, met focus op stabiliteit, zichtbaarheid, lastbehandeling en veiligheid bij smalle gangen en hoge stellingen.  

AV-003 Werken met schaarlift


Opleiding voor het veilig gebruik van verticale hoogwerkers (schaarliften). Deelnemers leren correcte bedienings- en rijtechnieken, valbeveiliging, noodprocedures en basisonderhoud, volgens de richtlijnen van het AREI en Codex Welzijn op het Werk.

AV-004 Aanslaan en uitwijzen van niet-kritieke lasten


Deze opleiding behandelt het correct aanslaan en begeleiden van lasten die geen kritieke risico’s vormen. Deelnemers leren signaleren, aanslagmiddelen kiezen en de communicatie met kraanoperatoren verzekeren, conform de Belgische veiligheidsvoorschriften.  

AV-005 Monteren van metalen constructies en industriële installaties


Opleiding gericht op het correct en veilig monteren van staalstructuren en industriële componenten. Inclusief hijstechnieken, werken op hoogte, plannen lezen en gebruik van hand- en elektrisch gereedschap volgens de geldende normen en CE-markeringen.  

AV-006 Werken met persoonlijke valbeveiliging – basis


Deelnemers leren valrisico’s herkennen en correct gebruikmaken van valharnassen, vanglijnen, ankerpunten en collectieve beveiligingen. De opleiding voldoet aan de eisen uit de Codex (Boek V, Titel 1 – Werken op hoogte).

AV-013 Werken met mobiele kraan (rupsen/autotruck/ruw terreinkraan)


Deze opleiding is gericht op machinisten die werken met mobiele kranen op werven of industriële sites. De focus ligt op veiligheid, stabiliteit, hijsplannen, visuele inspectie en het correct uitvoeren van graaf- en hijsbewegingen. 

AV-015 Werken met autolaadkraan


Specifiek voor het bedienen van hydraulische laadkranen op vrachtwagens. Deelnemers leren correcte opstelling, aanslaan van lasten, bediening van de kraanarm en gebruik van afstandsbediening. Ook risicoanalyse en PBM-gebruik komen aan bod. 

AV-021 Steigerbouwer


Deze praktijkgerichte opleiding behandelt het veilig monteren, demonteren en wijzigen van standaard steigers (volgens EN 12810/12811) en rolsteigers (EN 1004). De nadruk ligt op stabiliteit, verankeringsmethodes, valbeveiliging en samenwerking binnen het team.  

AV-022 Steigercontroleur


Voor personen die steigers moeten inspecteren en keuren. De opleiding behandelt normen, risicoanalyse, visuele controles en administratieve opvolging, met het oog op een veilige vrijgave van steigers voor gebruik. Dit zowel voor rolsteigers als stadaard steigers. 

BA4 Elektrisch gewaarschuwde


Voor medewerkers die niet-elektrisch werk uitvoeren in de nabijheid van elektrische installaties. De opleiding behandelt basisprincipes, gevaren van elektriciteit, PBM-gebruik en veilige werkprocedures, zoals voorgeschreven door het AREI.

BA5 Elektrisch vakbekwame


Deze opleiding is bestemd voor technici of verantwoordelijken die elektrische installaties onderhouden of herstellen. Deelnemers leren gevaren inschatten, schema’s lezen, werken onder spanning en de juiste maatregelen treffen volgens het AREI en de Codex.  

Ons contacteren

Graag een offerte op maat van jullie wensen?
Aarzel dan niet om ons via het contactformulier te contacteren.

    info@safeatwork.be

   +32 485 81 46 58